ПОЧЕЛА АКЦИЈА ”ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА”
1.03.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

Здравствена заштита становника, унапређење рада, опремање здравствених објеката, односно амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине Палилула, циљеви су којима тежимо, изјавио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула

Дом здравља Ниш, у сарадњи са Градском општином Палилула, отпочео је 1.марта у селима Паси Пољана и Бубањ промотивну здравствену активност „Приближимо се пацијентима“. У оквиру ове активности, медицинско особље, заједно са председником општине Палилула Бобаном Џунићем и директором Дома здравља Ниш доц.др Милорадом Јерканом, обишло је око 40 домаћинстава у Паси Пољани, а затим и у селу Бубањ у циљу провере здравља становника, односно саветовања у вези са лечењем хроничних болести и примене терапије. Мештани ових села имали су прилику да измере притисак, одреде ниво шећера у крви, а појединим пацијентима је одрађен и ЕКГ.

„Здравствена заштита становника, унапређење рада, опремање здравствених објеката, амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине Палилула, циљеви су којима тежимо. Од данас па до 19. априла, колико траје ова акција, провером здравља биће обухваћено становништво у једанаест села наше општине. Посебно ће бити сагледани стари, мање покретни или непокретни пацијенти, рекао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Мирославка Милић, једна од житељки из Паси Пољане, каже да би овакви прегледи требали да буду чешћи, пре свега због старих и тешко покретних људи. „Данашњи резултати су добри, не жалим се. Посаветовали су ме да редовно узимам терапију, да пијем лекове на време. Све ово је веома значајно за наше место. Има оних који не могу да оду код лекара, па ће им долазак лекара у кућу бити од великог значаја - нагласила је бака Мирослава.

Ова активност указала је на потребу укључивања мобилних медицинских тимова Дома здравља како би се здравствена заштита становника одвијала и у насељима где у близини нема амбуланте-здравствене установе. Општина Палилула је због својих специфичности, положаја и структуре становништва, прва сагледана. Две медицинске екипе Дома Здравља Ниш, за здравствену заштиту одраслих и кућно лечење, коју чине лекар-медицинска сестра, након обиласка Паси Пољане, обишле су и село Бубањ, у ком су посетиле такође 20 домаћинстава. Промотивна активност „Приближимо се пацијентима“ завршиће се 19.априла прегледом становника у селу Суви До.(Д.В.)